Slovenija je dežela gora, jezer, smučarskih in termalnih središč, za katere ima pomembno vlogo zračni promet. Do mnogih regij, s termalnimi vrelci in smučarskimi progami, je najlažje leteti s helikopterjem. V večini območij na hribovitem terenu so zgrajeni posebni helipadi.

Aviav TM (Cofrance SARL) ponuja najem helikopterjev za različne namene in zmogljivosti. Izkušena prijazna posadka bo z veseljem sprejela goste na krovu roto stroja. Helikopter, ki ima edinstveno sposobnostj pristanka skoraj povsod – tudi na oddaljenih območjih, udobno popelje popotnike na vrhove gora in srednjeveške gradove ter na obalo Jadranskega morja.

Izleti s helikopterjem do naravnih in zgodovinskih znamenitosti

 

Slovenija živi na račun turizma in vsako leto se povečuje ponudba nacionalnih destinacij, kar ustreza obstoječemu povpraševanju.

Že več let potekajo izleti s helikopterji nad  Ljubljanskim gradom, ki omogočajo ogled starih stavb iz ptičje perspektive. Aviav TM (Cofrans SARL) ponuja zračne izlete na manj znane, vendar zanimive kraje v Sloveniji.

Odhod s helikopterjem lahko poteka bodisi iz treh mednarodnih letališč v državi, bodisi z majhnega helipada v oddaljenih območjih Slovenije.

  • Izlet na Otočec, vzhodni del države, v bližini Novega mesta. Glavni ponos mesta je srednjeveški grad z bogato zgodovino, ki se je spremenil v čudovit hotel.
  • Let na Ptuj, najstarejše slovensko vinarsko mesto, ki je ohranilo hiše starodavne arhitekture, kot da jih je umetnik naslikal v okoliških pokrajinah zelenih gričev in modrih rek.
  • Blejsko jezero je neverjetno lep kraj s klasičnim gradom in kapelico na majhnem otoku. Iz okna letala lahko jasno vidite in samo jezero, ki spominja na ogromno ogledalo, obdano z gorami, in sotesko Vintgar, ki je dolga 1,5 kilometra, in najčistejšo reko Radovno, ki teče po svojem dnu s kamnitimi strmimi bregovi in vodnimi vrtinci.
  • Obala Tržaškega zaliva Jadranskega morja v Sloveniji je dolga manj kot petdeset kilometrov, vendar so plaže zelo čiste, obstaja zabava za ljubitelje mirnih počitnic in za tiste, ki iščejo čar posvetne zabave.
Читайте также  {:si}Najem VIP-letala{:}{:ru}VIP -самолёт – роскошь для тех, кто ценит время{:}{:ua}VIP -літак - розкіш для тих, хто цінує час{:}

Helikopter kot zračni taksi

Helikopter je seveda počasnejši od letala, vendar ne potrebuje posebnih pogojev za vzlet in pristanek. Poleg tega lahko potniki med potovanjem podrobno vidijo vse lepote Slovenije, “zelene zakladnice” Evrope. Helikopter, najeti pri znanem evropskem posredniku Aviav TM (Cofrans SARL), bo potnike iz glavnih letališč udobno popeljal v oddaljena gorska območja:

  • na Koroško, ki se nahaja na skrajnem severu Slovenije, na meji z Avstrijo,
  • v Julijske Alpe na severozahodu države,
  • v Škocjanske jame v zahodnem delu Slovenije, z izjemno po lepoti podzemno reko.

V bližini zahodnega Tolmina, pravega raja za jadralne padalce in drugih ljubiteljev letalskih letov, je zgrajen prostoren helipad. Športnikov na ta slikovita gorska območja dostavljajo udobni v vseh pogledih helikopterji.

S helikopterjem lahko letite iz slovenskih mest v sosednje evropske države: Avstrijo, Hrvaško, Madžarsko, Italijo, kjer na poti boste veliko občudovali naravne pokrajine in zgodovinske znamenitosti.

Za različne namene so primerne različne znamke helikopterjev: kratek izlet je najbolje opraviti na ekonomičnem AS 350, v Aviav TM vam svetujemo, da opravite dolge lete na lahkem in okretnem šest-mestnem helikopterju H 30.

Vsak let s helikopterjem je osvojitev razdalje z užitkom!

Helikopterji so vsako leto vse bolj priljubljeni v turističnem sektorju: njihov let je počasen, zanesljiv in udoben. Kaj še potrebuje izkušen popotnik?

Zaposleni v Aviav TM (Cofrans SARL) bodo hitro in preprosto naročili helikopter, predlagali najboljše poti po Sloveniji in po potrebi zagotovili vodiča-spremljevalca.